PER A QUÈ SERVEIX?

Els estudis han demostrat que una cua d’una fila que condueix a múltiples llocs d’atenció, és més eficient i té menys variació en la quantitat de temps que els clients esperen. Així i tot, la cua d’una línia pot semblar descoratjadora per als clients que no entenen que una fila més llarga és, en realitat, la millor opció en contra de moltes files.

Llavors, com sabem quina és la millor opció de cues per a la vostra empresa i els vostres clients ?
Suposant que teniu més d’un caixer o lloc d’atenció, heus aquí algunes consideracions:

Té uns temps d’espera més curt. Pot semblar que una cua d’una sola fila provoca una llarga espera, però en comparació amb diverses files, la gent està en la fila única un temps molt més curt que si hagués triat l’opció de moltes files. El client no haurà d’estar mai a la fila d’un caixer lent o ineficient. Els punts de servei són escalonats, de manera que tota la fila es beneficia d’un caixer ràpid i l’agonia d’un client lent es distribueix uniformement entre tots els que esperen.

Promou l’equitat. “El primer que arriba, el primer que serà atès” és indiscutiblement el camí més just i democràtic per a formar una fila. Quan tots els clients es troben en la mateixa fila, la percepció és que no hi ha dubte sobre qui ha arribat primer, per tant haurà de ser atès abans que els altres.

Redueix l’estrès. Ja sigui que els clients tinguin pressa o no, gairebé sempre volen fer un bon ús del seu temps, i això pot provocar estrès sobre la selecció de la fila “correcta”, aquella que anirà més ràpid. La cua d’una sola fila elimina aquesta necessitat d’escollir.

Redueix el joquei. La commutació de línies és frustrant tant per als clients com per a les empreses. Algunes persones van i venen entre les múltiples cues, tractant d’avaluar quina és la seva millor aposta per a arribar a la caixa tant aviat com sigui possible. Uns altres trien una fila i continuen impacients, veient si hi ha una millor opció, sovint saltant de fila en fila en un esforç per a superar la línia més ràpidament.

Redueix el sweethearting. Una de les formes més comunes de robatori d’empleats és quan un caixer no escaneja alguns articles o només escaneja els articles amb un preu inferior, sol ser a un amic o familiar. En una cua de múltiples files, és fàcil que un client triï la fila on es trobin els seus coneguts. En una cua d’una fila, la primera persona de la fila ha d’anar cap al següent caixer disponible, no pot escollir. Aquest procés de selecció aleatòria redueix dràsticament el sweethearting.

Efecte dissuasori per el lladre. S’imaginen estar esperant amb objectes amagats, en una cua, sense saber qui t’atendrà, amb temps perquè Seguretat t’observi, en una zona tancada per unes barreres ?. Així és com se sentirà qualsevol que està esperant en una cua de fila única, amb l’esperança de no ser descobert.

Compra Compulsiva. Quin és el lloc de la botiga per on tothom ha de passar un cop feta la seva compra? La resposta fins ara era òbvia, la caixa. Ara disposem d’una zona més àmplia, la zona d’espera de la fila única, una zona d’exposició, on els clients tindran un pas obligatori, i que, a diferència de la caixa on has d’estar pendent de la caixera, no tens res més que fer que mirar els productes dels prestatges.

FilaÚnica

FUNCIONAMENT

El sistema FilaÚnica és la manera eficaç d’avisar als clients que estan esperant en una fila única a ser atesos.

Es pot aplicar a:

 • Línia de caixes de superfícies comercials de qualsevol grandària (hipermercats, supermercats, etc).
 • Venda d’entrades o de menjar en multicines.
 • Taquilles de tren/avió/autobús..
 • Mostradors de facturació de maletes en aeroports o embarcament a navilieres.
 • Oficines d’atenció al públic amb diferents llocs d’atenció.
 • Coordinació d’esdeveniments (repartiment d’acreditacions, etc.).

FilaÚnica és senzill d’instal·lar i posar en marxa, a més de ser molt competitiu en preu, per la qual cosa facilita la implantació de la fila única en qualsevol tipus de negoci.

 

PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES

FILAÚNICA ÉS FLEXIBLE I ESCALABLE

La flexibilitat de l’aplicació, amb múltiples configuracions, fan que satisfaci la totalitat dels escenaris en els quals pot ser instal·lat.

L’aplicació és molt fàcil de configurar i, al fer servir polsadors inalàmbrics, és molt fàcil ampliar i afegir noves caixes/mostradors en qualsevol moment. Per tant, es pot començar implantant la fila única en pocs llocs per a anar creixent en funció de les necessitats d’implantació.

INSTAL·LACIONS CABLEJADES

El sistema també es pot instal·lar amb polsadors cablejats i dotar els llocs d’atenció de panells de metacrilat amb il·luminació LED.

INSTAL·LACIÓ I POSADA EN MARXA
MOLT SENZILLA

Per la seva simplicitat d’instal·lació -sense obres- i al fer servir polsadors inalàmbrics, fan que el puguem instal·lar i posar en marxa en tot just una o dues hores, sense interferir en la seva operativa diària.

CARACTERÍSTIQUES

Podem configurar-ho per a adaptar-ho al màxim a la seva aplicació de fila única amb:

 • Monitors o televisors de 24″, 26″ o 32″, 43″, 48″….
 • Suport vertical per a fixació en sòl o suport en paret, sempre amb la millor alçada per a la seva aplicació.
 • Tants polsadors sense fils com caixes o mostradors es desitgin gestionar en la fila única.
 • La imatge corporativa de la seva empresa (logotip i colors corporatius).
 • Tractament “de vostè” o “de tu” en els textos de pantalla (en funció de l’idioma).
 • Fletxes indicatives de la direcció que ha de prendre el client en funció de la posició de la pantalla de FilaÚnica i la caixa que crida.
 • Fins a quatre idiomes en els textos de la pantalla. A triar entre (espanyol, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, català, basc, gallec, valencià,…)
 • Els missatges de veu són locucions gravades per professionals en estudi (espanyol, gallec, català, basc, francès, portuguès, xilè, llatí neutre). Si necessita qualsevol altre idioma li gravem amb locutor natiu.
 • El propi client, amb un simple ratolí, pot configurar múltiples opcions d’acord als seus interessos.

MÚLTIPLES CONFIGURACIONS

Podem aplicar múltiples configuracions, desde projectes amb només un monitor a instal·lacions amb dues o més pantalles que faciliten el dia a dia de la botiga.

 • Fila un monitor: per a una topologia que no canviarà amb el pas del temps.
 • Fila Curta i Fila Llarga: obertura d’una tram petit o llarg de la fila depenent del volum de clients
 • Fila Mestra i Fila Esclava: dues pantalles que reforcen el missatge visual i sonor. Per a grans superfícies amb més de 15 caixes i llargs recorreguts.
 • Fila Doble (unida o independent): ideal per a situacions puntuals o permanents amb campanyes de “devolucions”, “només pagament amb targeta”, etc.

PANELLS INFORMATIUS
A CADA CAIXA/MOSTRADOR

Opcionalment el sistema pot controlar l’encès/apagat dels indicadors lluminosos que indiquen si caixa/mostrador està oberta/tancada.

Podem subministrar panells de metacrilat amb il·luminació LED per a indicar si la caixa està oberta (encès), tancada (apagat) o cridant al client (parpellejant).

L’aplicació controla automàticament aquests estats en funció del temps que configuri el client (fixos o proporcionals al recorregut).

FUNCIONAMENT I LOCUCIÓ
MULTI-IDIOMA

El sistema mostra la pantalla per defecte “Si us plau, esperi a ser atès…” juntament amb uns panells de colors que informen del nombre de llocs oberts en aquest moment.

Tan aviat com es prem en un dels dispositius de caixa/mostrador, la pantalla mostra el missatge “Dirigeixi’s a caixa X” (o “Dirigeixi’s a mostrador X”) de forma ressaltada a més de dir-ho amb una locució de veu.

Els missatges en pantalla i de veu poden ser en diversos idiomes.

PUBLICITAT

A més l’aplicació pot ser configurada, fent servir part de la pantalla i quan cap caixa està avisant, per mostrar bàners amb publicitat o missatges corporatius.

La inserció de les imatges la pot fer el propi client inserint un pendrive USB en la pantalla o de forma centralitzada, des del núvol.
En aquest cas, n’hi ha prou amb pujar les imatges un servidor en el núvol. Poc després totes les pantalles de FilaÚnica que tingui la seva empresa repartides pel món mostraran les mateixes imatges.